Jääkaappi

Jokaisessa huoneistossa on jääkaappi, jääkaappi-pakastin tai jää-viileäkaappi. Jääkaapin suositeltava lämpötila on +5 C ja pakastimen –18 C. Voit mitata jääkaapin lämpötilan nesteen avulla laittamalla lämpömittarin vesilasiin. Huomaa, että lämpötila vaihtelee kaapin eri osissa siten, että alempana on viileämpää kuin ylhäällä.

Sulatathan ja siivoathan jääkaappisi säännöllisesti. Älä kuitenkaan käytä sulattamiseen teräaseita. Ei mekaanista hankaamista.

Imuroi laitteen takaosan lauhdutin ja kompressori säännöllisesti puhtaaksi pölystä.

Jätehuolto

Kiinteistön jäteastiat on tarkoitettu ainoastaan tavallisille kotitalousjätteille. Talousjätteet ja muut roskat on lajiteltava asianmukaisesti jäteastioihin noudattaen lakia jätteiden lajittelusta.

Keräyspaperille, lasille ja metallille on omat keräysastiansa. Muutoissa ja remontissa syntyvien jätteiden, kodinkoneiden, isokokoisten huonekalujen yms. hävittämisestä on huolehdittava itse. Niitä ei saa jättää jäteastioiden viereen. Jos jäteastioihin tai niiden viereen on jätetty niihin kuulumatonta tavaraa, tulemme laskuttamaan näistä aiheutuneet jäte- ja tyhjennysmaksut.

Jätekatoksissa on usein ongelmana, että ensimmäiset jäteastiat täyttyvät ääriään myöten ja jätteitä pursuaa yli. Ympäristön ja asukkaiden viihtyvyyden vuoksi, täytä jäteastioita tasaisesti. Katoksen viimeisiinkin astioihin voi jätteet myös hyvin viedä.

Kotitalouksien ongelmajätteet voi toimittaa veloituksetta Naantalissa ja Raisiossa Isosuon jäteasemalle tai Raision Ekotorille, Turussa Topinojan jäteasemalle.

Kodinkoneet tulee hävittää niille varatuille paikoilla, esim. kodinkoneliikkeiden yhteydessä oleviin kierrätyspisteisiin. Asuntoalueilla kiertää myös Yrjö-ympäristöauto, joka vastaanottaa kotitalouksien ongelmajätteitä.

Jätteidenkäsittelyyn liittyvää neuvontaa antaa Lounais-Suomen Jätehuolto puh. 0200 47470.

Kuivaushuone

Joissakin taloissa on kuivaushuone. Isoimmat pyykkimäärät voi kätevästi kuivata talon kuivaushuoneessa. Hae kuivat pyykkisi mahdollisimman pian pois, jotta muidenkin pyykit mahtuvat kuivumaan.

Kuivaushuone on tarkoitettu ensisijaisesti pyykkituvan käyttäjille.

Kylpyhuone ja WC

Jätä kylpyhuoneen ovi raolleen suihkun tai pyykinkuivauksen jälkeen, jotta kosteus haihtuisi.

Terveyssiteitä, vauvan vaippoja ja ruuan tähteitä ym. roskia ei saa heittää wc-istuimeen, koska ne tukkivat viemärit.

Jos vesihanat tai wc-istuin vuotavat, ota yhteys huoltoyhtiöön tai tee vikailmoitus www.nvt.fi.