Sähkölaitteet

Sähkölaitteiden asennukset ja korjaukset kuuluvat alan korjausliikkeille. Kun asunnon varustukseen kuuluva sähkölaite hajoaa, ota yhteys huoltoyhtiöön tai tee vikailmoitus www.nvt.fi.

Huoltoyhtiö vaihtaa uunin ja jääkaapin lamput. Muut lamput, putkivalaisimet ja sulakkeet ovat asukkaan kunnossapitovastuulla.

Valaisimien kattorasioita ei saa avata ja/tai poistaa katosta. Kun muutat pois, varmista, että kaikki kattovalaisimet on poistettu ja kattorasiat ovat paikallaan. Valaisimien poisto ja kattorasioiden asennus laskutetaan asukkaalta.

Sähkösopimus

Asukkaan tulee tehdä sähkösopimus valitsemansa sähköyhtiön kanssa sekä myös huolehtia sähkösopimuksen irtisanomisesta vuokrasopimuksen päätyttyä, mikäli sähkö ei sisälly vuokraan. Jos sähkönmyyntisopimusta ei ole tehty vuokransopimuksen alkamispäivään mennessä, sähköyhtiö katkaisee sähköntoimituksen. Sähkösopimus tulee olla voimassa koko vuokrasuhteen ajan.

Naantalin Energia Oy (puh. (02) 436 2900) hallinnoi sähköverkkoa ja tarjoaa asiakkailleen sähkön siirto- ja jakelupalvelut Kanta-Naantalin alueella. Rymättylän ja Velkuan alueilla sähköverkon ylläpidosta huolehtii Caruna (puh. 0200 23222).

Sälekaihtimet 

Halutessasi voit asentaa sälekaihtimet omalla kustannuksella. Asentajan pitää olla ammattilainen. 

Sälekaihtimet, jotka ovat vaatineet porauksia ikkunapuitteisiin asennettaessa, on pois muuttaessa jätettävä korvauksetta paikoilleen. Pinta-asennettavat sälekaihtimet tulee vuokrasuhteen päättyessä poistaa.

Saunatilat

Saunavuoroja voit varata saunakäytävällä olevasta listasta. Merkitse listaan selvällä käsialalla varaajan nimi ja asunnon numero. Saunamaksut laskutetaan erikseen kolmen kuukauden välein. Vakiovuorot varataan NVT:n toimistosta.

Älä suihkuta saunan lauteita tai seiniä vedellä. Tämä saattaa aiheuttaa vaurioita rakenteisiin.

Jätäthän saunatilat käyttösi jälkeen siistiin kuntoon seuraavaa saunojaa varten.

Tekniikka

Asuntojen tekniikan ovat suunnitelleet ja rakentaneet ammattilaiset siten, että asukkaan toimenpiteitä ei tarvita.

Jotta laitteet toimivat hyvin, tulee asukkaan huolehtia perusasioista:

  • muista puhdistaa keittiön liesituulettimen suodatin tasaisin väliajoin.
  • ikkunoiden yhteydessä olevat korvausilmaventtiilit on pidettävä aina auki. Korvausilma päästetään keittiöön erillisen venttiilin kautta tai ikkunanpuitteiden tiivistämättömästä osasta.
  • pidä tekniset laitteet putipuhtaana.
  • voitele silloin tällöin huoneistojen väliovien saranat ja ikkunasalvat normaalilla ohuella voiteluaineella, esim. ompelukoneöljyllä.
  • lattiakaivot ja pesualtaiden hajulukot on aika ajoin puhdistettava hiuksista ja muusta liasta. Pikku loraus viemärin avausainetta aukaisee tukkoisen viemärin.
  • ilmanpoistoventtiilit on pidettävä auki, jolloin huoneesta poistuu ilma ja korvausilmaa pääsee sisään. Älä koske venttiilin säätöihin

Turvallisuus

Älä säilytä arvokasta omaisuutta häkkikellari- tai pihavarastoissa mahdollisten varkaiden vuoksi. NVT ei korvaa varastettua omaisuutta.

Huolehdi asuntosi turvallisuudesta erityisesti lasten vuoksi. Tarkista ikkunoiden lukitus ja huonekalujen sijainti siten, ettei lapsi pääse kiipeämään ikkunaa vasten. Käyttämättömät pistorasiat on suojattava tulpilla. Myös kemikaalit ja pesuaineet on pidettävä kaukana lapsista.

Saunallisissa asunnoissa tulee saunaa lämmittäessä varmistaa, ettei löylyhuoneessa tai lauteilla ole mitään syttyvää. Saunaa ei tule käyttää varastona. Löylyhuoneessa ja kiukaan päällä ei saa kuivata pyykkiä edes silloin, kun kiuas on pois päältä. Kun olet lopettanut saunomisen, kytke kiuas pois päältä kiukaan ohjauspaneelista. Mikäli et käytä saunaa pitkään aikaan, voit kytkeä kiukaan sulakkeet pois. Tarvittaessa pyydä neuvoa huoltoyhtiöstä. 

Tutustu pelastussuunnitelmaan, jonka löydät ilmoitustaululta.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikissa yleisissä tiloissa, huoneistoissa, huoneistojen parvekkeilla ja pihapatioilla sekä kiinteistön alueella, joissa vuokrasopimus on tehty 1.4.2021 tai sen jälkeen.